Over ons

ELAB is al bijna 40 jaar actief op het gebied van telecommunicatie en toegepaste elektronica. Hierbij is veel ervaring en kennis opgedaan op dit gebied.

Het is wonderlijk te zien wat er in deze periode op dit gebied er veranderd. Vroeger was alles veel simpeler maar daardoor ook ingewikkeld. Heel geavanceerde circuits moesten met veel basis componenten gerealiseerd worden. Waardoor er snel grote en ingewikkelde oplossingen ontstonden. Tegenwoordig zijn er in veel gevallen één of een paar chips nodig om het gewenste resultaat te behalen. Dit wil echter niet zeggen dat het er eenvoudiger op geworden is. Daarentegen heeft de complexiteit zich verplaatst naar de software kant.

Omdat ELAB deze vooruitgang uit de eerste hand heeft meegemaakt hebben we zowel het oude als het nieuwe goed onder de knie.

Systemen waar ELAB onder andere actief in is: portofoon, mobilofoon, relais-station, luchtvaart, maritiem, netwerken (draadloos), telefonie, voip, (IP) camera, (PA) omroep, intercom.

Los van de genoemde systemen is ELAB erg goed in het maken van klant specifieke elektronica oplossingen, indien dit noodzakelijk blijkt kan dit ook in combinatie met de genoemde systemen.